Asics Metaspeed Sky+ er en konkurransesko fra Asics. Skoen kommer med en volumiøs mellomsåle, med et svært responsivt dempemateriale. Dette gir en fantastisk kombinasjon av støtdemping og energiretur. I tillegg har skoen en kurvet karbonplate i mellomsålen, som stiver av skoen og hjelper deg å løpe enda mer effektivt, uansett nivå.

Simen tester Metaspeed Sky +, Asics sin raskeste løpesko til lange distanser

Mitt førsteinntrykk av Metaspeed Sky+ var svært godt. Som ivrig løper og med en litt «sær» interesse for joggesko har jeg etter hvert fått løpt mine kilometer i flere av de ulike merkenes konkurransemodeller, blant annet fra Nike, Adidas, Saucony og Puma. Jeg liker å bruke disse godt dempede konkurranseskoene både til intervaller og konkurranser, da det gir en helt egen løpsfølelse, samtidig som de skåner beina mest mulig. På denne måten er man raskest mulig klar til en ny økt med løping!

Asics utmerker seg for meg umiddelbart med en fantastisk passform. Jeg opplever skoene litt romsligere i forfoten enn konkurrentene, noe jeg ser på som ett stort pluss spesielt på lange treningsøkter og konkurranser. Overdelen er tynn, svært ventilerende og behagelig, samtidig som den holder foten på plass i skoen.

Løpsfølelsen er det heller ingenting å si på med Asics Metaspeed Sky+. Asics har plassert karbonplaten nærmest mulig foten, for å få mest mulig av det responsive skummet i mellomsålen mellom platen og bakken. Dette gir en enormt spretten følelse når du løper i skoene, samtidig som skoen ruller godt gjennom hvert steg.

Nettopp rullen på skoen har jeg bitt meg merke i. Den er ikke den mest «aggressive» konkurranseskoen på markedet, men holder steget veldig fint gående på lengre intervaller og konkurranser. Sånn sett tenker jeg det er en veldig «folkelig» konkurransesko, som ikke nødvendigvis «straffer» deg like hardt når du begynner å bli sliten og falle litt sammen i steget.

For å konkludere vil jeg si dette er det perfekte konkurransesko for oss mosjonister. Jeg tenker det er en positiv ting at det ikke er den aller mest ekstreme skoen, men heller legger vekt på en totalpakke av løpsfølelse, demping, komfort og stabilitet. Asics Metaspeed Sky+ har i alle fall virkelig imponert meg, og jeg kan med hånden på hjerte si at når jeg skal løpe en konkurranse på 5 kilometer kommer definitivt denne til å være ett av mine alternative skovalg.