Vi på Sporten Beitostølen får veldig mange henvendelser i løpet av sommeren angående Besseggen og båttider på Gjende. Dette setter vi stor pris på og vi har et tett samarbeid med Gjendebåtene og Gjendeguiden. I den anledning vil vi informere litt om rutetider og forhåndskjøp av båtbilletter til dere som skal over Besseggen.

Harald på Gjendebåten informerer:

Vi hilser så mye fra skipper Harald på Gjendebåten, som cruiser Gjende om dagen svært letta over at så godt som alle båtpassasjerene hittil har fått med seg at de må booke båtbillett FØR de kommer til Gjende. Null kø på brygga, avslappet stemning og snart 10.000 båtbilletter solgt – men fortsatt 50.000 billetter igjen å selge for å unngå kaos og krise når flodbølgen av fjellturister slår inn over Gjende og Besseggen de kommende ukene.

BESTILL DIN BILLETT PÅ GJENDEBÅTEN NÅ – SÅ KAN DU NYTE DEN EKSTRA TIMEN I SENGA OG FROKOSTEN I STEDET FOR Å STANGE I KØ PÅ BRYGGA

Hurra – de timelange køene på Gjendebåten er historie! Enkeltpersoner og grupper inntil 20 personer kan nå forhåndsbooke båtbillett på akkurat den Gjende-avgangen som passer dem – og starte Besseggen-turen med lang frokost på Beitostølen i stedet for enda lengre kø på brygga.

Sporten Beitostølen Informerer:

Turen over Besseggen kan være ganske krevende for mange, med sin totallengde på 17km og over 700 høydemeter er det viktig å ha både gode sko og god sekk. Når du har kommet opp selve eggen er det nesten like langt ned igjen til Gjendesheim, dette er det mange som glemmer, så ta også med godt med mat og drikke. Turen er forholdsvis kupert med en god stigning i starten så ikke ha på deg for mye klær til å begynne med. En tynn ulltrøye er i de aller fleste tilfeller nok så lenge du har ekstra klær og et vindtett plagg i sekken. Været skifter fort til fjells. Hele turen tar mellom 6 og 9 timer. Nedenfor kan du se de produktene vi anbefaler at du har med deg på turen: