0Item(s)

Du har ingen varer i handlekurven.

Product was successfully added to your shopping cart.

Swix VX63, en unik festevoks!

Et lite nerdete innlegg om en helt unik festevoks vi ble kjent med forrige sesong. Om du som ivrig smører, aktiv utøver eller supermosjonist skal utvide smørekofferten med en voks er det Swix VX63. En racingvoks med en «hemmelig sort ingrediens» som er helt rå på vanskelige miks-fører.

Det florerer av festevokser, og selv om vi tester veldig mange typer fra alle leverandører, er det langt mellom nye festevokser som blir et fast innslag i basisutvalget. Det skal mye til at en ny voks danker ut klassikere som  Swix V40, Rode Super Xtra og Viola Multigrade. Det er tryggest å operere med vokser du kjenner yttergrensene til, og ikke minst er det smart å gjøre det enkelt når man kan.

Allikevel må vi dra frem toppingvoksen Swix VX63 som vi ble kjent med for fullt fra forrige sesong. Vi kunne konkludert da, men gjør det først nå, dette er et må-ha for alle som er opptatte av raske ski. Vi hadde fra før testet klistrene Swix KN44 og Swix KN33 med meget gode resultater. I likhet med festevoksen Swix VX63 kommer disse fra World Cup og har et sort additiv som gjør de ekstra smuss- og vannavvisende, samt gir enorm slitestyrke.

VX 63 er utviklet for utfordrende nullføre, men har et langt større bruksområde  enn det. Vi brukte den på våt nysnø i solhellinger med flere plussgrader, og på grovkornet gammel snø helt ned mot 6-7 minus uten lugging. Dette er en racingvoks som også tåler å komme i tørr drevsnø på en ellers varm dag. Vi har brukt den som dekking på klister, og som topplag på grovkornet kaldføre.

Da vi virkelig har hatt superopplevelser med denne er på fuktig nysnø og blanke spor. Solid feste, og et slipp som er helt rått. Om vi har truffet med lengde og tykkelse på lagene vil vi nesten påstå å ha hatt tilnærmet like god glid om på blanke ski under disse forholdene. Du kan også her være trygg på at voksen holder seg rett sted. Den har meget høy slitestyrke, og flytter seg ikke bakover skien.

Vi har oftest brukt denne i kombinasjon med klisteret Swix KN33, eller på tørrvoksføre i kombinasjon med Swix VR45. Prøv deg frem, og husk at det er morsomt å være nysgjerrig og prøve litt ulike kombinasjoner.