Årets store nyhet fra Brooks er en splitter ny treningsmodell i toppserien Hyperion; Hyperion Max. Dette er treningsutgaven av Hyperion Elite. Hyperion Max er en moderne løpesko med mye demping, samtidig med den er lett og responsiv. Vi har gledet oss til å begynne å løpe med denne nykommeren. Eivor Melbybråten startet med å løpe med Hyperion Max på mølle i vinter, og har etterhvert begitt seg ut på asfaltveiene i vår. Eivor har skrevet ned hennes tanker og erfaringer med denne treningsskoen her:

Eivor og Vegard tester ut vårens løpeskonyheter

Jeg har vært så heldig å få teste Brooks Hyperion Max. Jeg har testet skoen både på mølle, asfalt og fin grusvei. Dette er en helt ny, allsidig treningssko, som har mange av de samme egenskapene som en god konkurransesko. En perfekt sko for variert trening. Til de lange rolige turene, men også til raskere intervalløkter. Dette er en sko jeg virkelig har troen på.

Skoen har en aggressiv «rocker-konstruksjon» som Brooks kaller «Rapid Roll». Dette gjør at foten ruller raskt og effektivt. Det gjør at man raskest mulig er klar for neste steg. Brooks sitt beste dempemateriale, DNA Flash, er sprøytet inn med nitrogen for å gi skoen best mulig demping og respons. Den gode responsen utmerker seg på skoen. Hyperion Max har en høy mellomsåle, med god demping. Skoen har Green Rubber yttersåle som gir et godt grep. For å gjøre skoen lettere har Brooks valgt å legge dette kun i områder man er avhengig av grep. Et lurt valg, men man må være obs på at skoen ikke er så slitesterk i området uten svart yttersåle. Skoen har ikke innebygd karbonplate, noe jeg tenker er positivt i en slik type sko, fordi man da får ekstra trening i leggmuskulaturen. Overdelen på skoen har ingen vonde sømmer og er i et behagelig elastisk materiale. Skoen har litt mer beskyttelse rundt hælen, noe jeg synes øker komforten.

Brooks Hyperion Max -maksimalistisk løpesko: Godt dempet, lette og responsive

Opplevelsen av skoen er veldig bra. Skoen gir en behagelig landing på grunn av den gode mellomsålen. Jeg synes egenskapene til skoen kommer ekstra godt frem når farten skrus litt opp. Til tross for en høy mellomsåle, er skoen svært lett og noe jeg vil kategorisere som en lettvektssko. En lett sko som sitter behagelig men stabilt på foten. Et ekstra pluss er lissene. Enkelte skolisser kan ha lett for å løsne underveis i økta, men dette er en av de som sitter svært godt.

Denne skoen er med på å gi en veldig god løpsfølelse. Det er en allsidig og artig sko å løpe med. Anbefaler den på det sterkeste om du er ute etter en lett sko, med god respons, men som også har nok demping til de lengre turene. Ingen sko er best på alt, men dette er absolutt en sko som fungerer godt til det aller meste.

Håper alle får mye løpeglede fremover, med gode sko, uansett nivå!

Eivor