Denne sesongen kan vi med stor glede tilby Brooks løpesko i vårt sortiment. Brooks er en amerikansk skoprodusent grunnlagt så tidlig som i 1914. I dag selges Brooks løpesko i over 60 land verden over, og anses for å være det skomerke som det selges mest av i løpsspesifikke butikker i USA. Det sier ikke så rent lite! I Norge finner du Brooks løpesko hos sportsbutikker hvor løpesko er et satsningsområde, og som tilbyr god veiledning rundt deres produkter.

Vi har spesialisert oss på sko i Sporten Beitostølen. Vi selger mye løpesko hvert eneste år, både på nett og i butikken. Flere av oss som jobber på Sporten er ivrige løpere, og bruker mye tid på å teste ulike merker og modeller. Dette fordi vi syns det er spennende, men også for å gi deg som kunde egenerfart veiledning og gode råd. Med Brooks på laget ønsker vi å kunne tilby et verdig alternativ til den dedikerte løperen som søker tradisjonelle løpesko. Det som i positiv forstand skiller ut Brooks sine løpemodeller er kombinasjonen av komfort, god demping og imponerende respons mot underlaget. Dette kommer vi tilbake til. Brooks er kanskje mest kjent for sin fantastisk gode passform, og for å være «helt fremme i skoa» hva gjelder utvikling av ny såle- og dempeteknologi.

Vi har valg å konsentrere oss om 3 modeller denne første sesongen. Dette er modeller som har god demping, og som i hovedsak passer til løpeturer på hardt underlag. Ingen av disse modellene er i det nedre sjiktet hva gjelder vekt, men her er noe av essensen med Brooks Løpesko. Takket være fantastisk dempemateriale og en responsiv mellomsåle kan Brooks kombinere mye demping og komfort, uten at det går for mye utover løpsfølelse. Skoen føles relativt lett på foten, og når du begynner å løpe får du mye energi i møte med underlaget.

Kort info om våre modeller for 2019-sesongen

Brooks Ghost 11: En av Brooks sine aller meste solgte modeller de siste 10 årene. En allsidig treningssko som passer godt til den daglige, varierte treningen. En fantastisk allrounder med god demping, og en komfortabel, pustende overdel.

  • Dropp: 12 mm.
  • Nøytral
  • Vekt: dame 269 gram, herre 309 gram.

Brooks Levitate 2: Brooks Levitate 2 er en fantastisk responsiv og meget komfortabel mengetreningssko. En løpesko som virkelig gir mye energi tilbake i hvert eneste steg du tar. Meget komfortabel «strikk-overdel» som er sømløs, og som gir en sokk-lignende følelse.

  • Dropp: 8 mm
  • Nøytral
  • Vekt: herre 318 gram, dame 275 gram.

Her er det brukt Brooks mest avanserte mellomsåle, DNA AMP mellomsåleteknologi, som gir deg tilbake mer av innsatsen du legger ned i steget. Forvent hurtige overganger, snert i steget, god beskyttelse og kontroll. En ypperlig sko for variert fart og distanse.

Brooks Bedlam: En spennende nyhet for deg som trenger stabilitet, men som også er på jakt etter respons og løpsfølelse. En meget komfortabel mengetreningssko som oppleves særdeles stødig. En stabilitetssko som virkelig gir mye energi tilbake i hvert eneste steg du tar. Bygger på de samme komponentene som Levitate 2, men har en enda stødigere plattform.

  • Dropp: 8 mm
  • Nøytral
  • Vekt: herre 318 gram, dame 265 gram.

Egen erfaring med Levitate 2:

Jeg har denne sesongen løpt en del mer sammenlignet med de siste tre årene, og ikke minst en del lengre turer enn tidligere år. Jeg har da kjent på at beina mine trenger et skopar

En fryd på lengre løpeturer på hardt underlag. Beina blir tatt godt vare på, uten at skoen oppleves «treg» eller «kjedelig». Jeg opplever at dempe-egenskapene opprettholdes imponerende bra, og skoen gir en like god følelse selv etter at 20 km er tilbakelagt. Dette har ført til at jeg også i tyngre treningsperioder har brukt Levitate 2 på hurtig langkjøring og lengre intervaller. Levitate 2 er en sko jeg er blitt meget glad i, og som har vist seg smart å ha i skogarderoben. Positivt overrasket!

Erfaringer med Ghost

Jeg synes Ghost er en behagelig og skånsom løpesko for lengere rolige løpetur på grus og asfalt. Jeg har brukt den noe på asfalt, men mest på harde grusveier. Skoen oppleves særdeles behagelig da den har god demping, og den har en ganske bred forfot. Jeg setter stor pris på at foten har god plass fremme når jeg løper lengere, rolige turer.

Jeg synes skoen har relativt god respons, spesielt når jeg sammenligner Ghost 11 med andre mengdetreningssko jeg har løpt med.

ghost 11
levitate 2

Konklusjon:

Vi kan med hånden på hjerte anbefale løpesko fra Brooks. Det er kvalitet i alle ledd, spesielt har vi latt oss imponere av passform og dempe-egenskapene. Beina får god beskyttelse mot underlaget, samtidig som skoen gir bra energi tilbake i hvert eneste steg. Er du glad i å løpe en del, og ofte har lengre løpeøkter på hardt underlag vil du få stor glede av Brooks sine modeller.

Prøv en Brooks sko her!