Hvilken langrennsjakke skal du velge? Med denne guiden hjelper vi deg med å finne riktig Dæhlie langrennsjakke til deg og ditt behov. Guiden er delt inn i pulssoner basert på aktivitet og ambisjoner i skisporet – finn din pulssone og jakken som passer best til ditt bruk.

Trener du som regel med høy intensitet og høy puls trenger du en jakke som puster bedre enn den isolerer. Foretrekker du roligere turer eller har med barn på tur der du tilbringer mesteparten av tiden i en lavere pulssone, trenger du en jakke som isolerer godt slik at du holder deg varm.

Pulssone 5 – Langrennsøkter med aller høyest intensitet

For den raskeste skiløperen og de mest krevende treningsøktene. Her finnes et utvalg langrennsjakker med de ypperste kvaliteter, pusteegenskaper og innovasjon.

Pulssone 4  – Langrennsøkter med høy intensitet

For langrennssøkter med høy intensitet. For utøvere på jakt etter en teknisk langrennsjakke uten kompromisser.

Pulssone 3 – Langrennsøkter med moderat intensitet

For skientusiasten med ambisjoner. Her finnes flere langrennsjakker som sikrer deg den beste langrennsopplevelsen.

Pulssone 2 – Langrennsturer med roligere intensitet

For de roligste langrennsturene når du har behov for ekstra isolasjon og en varmere jakke.

I tillegg til å dele opp jakkene i «pulssoner» mener vi dette er viktige spørsmål å tenke over for å finne din nye drømmejakke fra DÆHLIE:

Hvilken størrelse og passform passer meg?
Alle jakkene fra DÆHLIE har svært god bevegelighet, uavhengig av passform. Passformen vil kunne variere litt avhengig av materialtykkelse, men er jevnt over ganske kroppsnær for å minimere luftmotstand. Noen ønsker at jakken skal sitte tett mot kroppen, andre ønsker å ha en litt løsere variant. Dette er individuelt og bør kartlegges før anskaffelse.

Hvilke omgivelser kommer jeg til å bruke jakken i?
Omgivelser kan være lurt å tenke over når du velger jakke. Er du for det meste på høyfjellet og utsatt for varierende vær, kan det være lurt å ha en jakke med hette. Går du helst runder på skistadion er hette mindre viktig.

Hvilken rolle spiller temperatur inn?
Temperatur kan også være en avgjørende faktor. Er det -2 grader vil du trenge mindre isolasjon enn om det er -15, men dette blir mindre viktig jo høyere pulssone du befinner deg i. Temperaturen merker man best når man stopper opp. Tommelfingerregelen tilsier at du alltid skal være litt kald på starten av en skitur, i alle fall når du forventer pulssone 3 eller høyere.

Hva har egentlig materialet å si?
De aller fleste langrennsjakkene fra DÆHLIE har vind- og vannavvisende front. Softshell er det materialet som brukes mest, nettopp fordi dette materialet har ekstreme pusteegenskaper samtidig som det beskytter mot vind og transporterer fukt bort fra kroppen. Tykkelsen på materialet påvirker bruksområdet ditt – jo høyere puls du vanligvis går på ski med, jo lettere bør jakken være. Noen av jakkene fra Dæhlie kommer også med tekniske ull-kombinasjoner. Ull er et naturmateriale som varmer, men det få vet er at ull også er naturlig temperaturregulerende og har svært gode fukttransport-egenskaper.

Hva får jeg ved å velge den dyreste jakken av de alternativene som passer meg best?
Uansett hvilken DÆHLIE-jakke du velger, får du svært høy kvalitet både på materiale og tekniske egenskaper. Grunnen til at noen produkter koster mer enn andre er som regel behovet for optimalisering av flere egenskaper i en jakke. Passform, slitasje, bevegelighet og ventilasjon er faktorer som blir mer og mer framtredende jo mer tid du tilbringer i en høyere pulssone.