Å skøyte på ski er en super treningsform både for kondisjon, balanse og styrke, samtidig med at er det utrolig moro. Vi mener også at skøyting er enklere for mange, fordi man ikke trenger å smøre feste. Skøyteski trenger bare å glides i ny og ne, og er ellers alltid klare for en treningsøkt eller tur. Skøyt innover i skog og mark, slipp lugging eller bakglatte ski.  Det føles så befriende og friskt at man nesten glemmer at skøyting er en ypperlig mosjonsform. Du får trent hele kroppen, særlig kjernemuskulaturen samtidig med at du får frisk luft og kan nyte naturen. Helt perfekt!

Men hvilken type skøteski bør man velge når som mosjonist?

Vår erfaring er at racingski er det beste man kan velge når man ikke er så rutinert på skøyteteknikk. Hvis du velger racingski frem for enklere treningsmodeller, får du en ski hvor der er lagt mer arbeid i utviklingen og konstruksjonen av skien. Her får du ski som er mer stabile og lettere å «føre». Det blir rett og slett enklere å lære seg å skøyte på en toppmodell enn skimodellene på et lavere nivå. Her er det ikke så viktig hvilket merke du velger, alle merkene lager gode racingski til skøyting. Vårt råd er å investere i gode nok ski og ikke være redd for å velge racingski når du skal begynne med skøyting. I tillegg er det viktig at skiparet blir plukket ut så det passer din vekt, høyde og det føret du går mest på. Det gir skiglede og mestringsfølelse!

Les Borghild sin erfaring med Madshus Redline skate under:

TEST: Madshus Redline Skate F2

Vinteren har kommet for fult til Beitostølen, og i den anledning har jeg fått muligheten til å teste Madshus Redline Skate F2 (2022/2023)!

Langrenn er en fantastisk måte å komme seg ut på om vinteren. Uavhengig av om du er ute etter den fine naturopplevelsen eller om du virkelig vil kjenne svetten «piple» nedover panna, ender du alltid opp med å ha det gøy på ski!

Personlig er jeg langt fra noen proff når det kommer til langrenn, men jeg er veldig glad i naturen og gode treningsøkter på ski. Det begynner å bli noen år siden sist jeg skøyta på ski, derfor var jeg litt ekstra spent før jeg fikk prøve denne toppmodellen til Madshus. F2 modellen er utviklet for harde og raske forhold. Skia har derfor lange trykksoner mot snøen og en lang midtrand, som øker stabiliteten. Dette var et stort pluss for meg, som naturlig nok, var en smule ustabil i starten. Men trøsten er at balansen kommer seg fort etter et par turer!

Jeg har testa Redline F2 på ulike type føre; alt mellom løst og kaldt på Beitostølen tidlig i desember, til nærmest april-mai føre på Lillehammer den siste uka.

Jeg må si jeg ble overrasket over hvor fort jeg følte meg trygg og stabil på skia, spesielt i høyere fart!

Selv om dette er toppmodellen fra Madshus, er det en ski jeg mener kan passe mange brukere. Om du er ute etter gode, stabile ski og ønsker å bruke vinteren til å trene godt, kan disse skia absolutt være et godt valg! Kanskje du til og med ønsker å stille i et mosjons-løp i løpet av vinteren?

Jeg har så langt fått mange gode og fine treningsturer på Madshus Redline F2, og gleder meg til mange flere utover vinteren!

Om du er nysgjerrig på skøyteski og ikke har all verdens med erfaring fra før, mener jeg at du trygt kan velge disse skia!

– Borghild