Når man trener langrenn på vinteren, gjelder det å velge skiklær som passer til formålet. Her må man tenke på temperatur, vær og intensitetsnivå på økten. Simen har testet Dæhlie Elite, som er en nyhet denne vinteren, laget for de som trener hard på ski. Les hva han synes om dette settet under: 

Gjennom hele januar har jeg vært så heldig å teste Dæhlie Pants- og Jacket Elite. Elite er bekledning til de intensive øktene i skisporet – vinteren gjennom. Dette stiller store krav til bekledningen, i form av bevegelighet, passform, pusteegenskaper og værbestandighet. Jeg har valgt å fokusere på mine opplevelser og erfaringer med settet. Om du har spørsmål til det produksjonstekniske ved settet finner du det på buksen her (link) og jakken her (link).

Dæhlie Elite: Langrennsdress til treningsøkter med høy intensitet.

Dæhlie Pants Elite har gjennom måneden blitt den første buksen jeg ser etter i skapet når jeg skal ut på ski. Buksen er tynn, perfekt formsydd og oppleves akkurat passe vindtett. Med passe vindtett mener jeg så tett at jeg aldri har følt det har blåst ubehagelig mye gjennom den, samtidig som vindtettheten på noen som helt måte går på bekostning av pusteegenskapene i buksen. At buksen er såpass vindtett har gjort at jeg har valgt denne buksen først, selv med temperaturer ned mot 15 blå.

Jacket Elite er veldig bevegelig, noe som gir gode forutsetninger for å virkelig strekke ut diagonalgangen. Jakken har virkelig imponert meg, spesielt på de intensive øktene. Den nevnte bevegeligheten, kombinert med fantastiske pusteegenskaper for meg de viktigste egenskapene i en langrennsjakke når jeg har lyst til å gå på litt. Jakken tar på lik linje med buksen alt av vind, men jeg må innrømme at når det er noe særlig under 6-7 minus har jeg måtte velge en annen jakke.

Den sorte ryggen er i tynt, elastisk materiale som er svært pustende.

Når man ser på detaljene på settet er det tydelig at Dæhlie har gjort seg mye flid med både buksen og jakken. Buksen har en elastisk linning oppe, som gjør at den sitter perfekt gjennom hele økta. En annen detalj jeg bet meg merke til i buksa er knepartiet, som er perfekt formsydd, noe som gjør at også leggen på buksen sitter akkurat som den skal.

Endelig har noen laget den perfekte overgang fra langrennsjakke til hanske. Dæhlie har holdt det enkelt, uten masse tull som kommer i konflikt med hansker, skistropp og pulsklokka. For meg har dette vert en annen verden en de fleste andre jakker!

Min opplevelse med både jakken og buksen er at de er «true to size», og har en slim passform. Jeg har brukt størrelse large i både jakke og bukse. Skulle jeg hatt den ettersittende passformen både buksen og jakken er tiltenkt å ha, skulle jeg muligens valgt medium, men jeg liker litt ekstra plass. Jeg tenker for deg som kun har ett lag superundertøy under jakken og buksen og liker en dress i «Racing Fit» velger du din normale størrelse, og du som ønsker plass til ett mellomlag og en mer «Relaxed Fit» går du opp ett nummer.

Etter en januar med testing av Pants Elite og Jacket Elite i alt fra 15 minus til varmegrader og regn, ser jeg ikke noe behov for meg i å ha flere langrennsbukser enn Elite. Sikkert fryktelig dumt å si som butikkansatt, men denne buksen har imponert meg så stort både på de øktene jeg svetter og går meg ordentlig varm, og når jeg labber rundt med ullstilongs under i kulda. Jakken er helt super på de dagene jeg trener hardere, og har du samtidig en varmere og mer vinntett langrennsjakke i skapet vil jeg si du er godt dekket for alt av vær en vinter på Beitostølen og ellers i Norge byr på!

God skitur!

Simen

Vi har Elite-settet til både dame og herre.