Å velge hansker til langrenn er ikke alltid så lett. Derfor har vi prøvet å lage en liten hanskeguide med våre egne favoritter, pluss noen av våre beste tips for å holde seg varm på hendene gjennom vinteren.

Swix Triac Light Glove

Swix Triac Light Glove er vår favoritt til de varmere dagene, og mange vil også foretrekke den til racing. Hanskene ventilerer svært godt, og hindrer at du blir klam og svett på hendene. Swix Triac Light Glove har en tett og smidig passform. Swix har lagt inn et mønster med gummi inni hele håndflaten, for god friksjon og best mulig grep på staven. Mansjetten på hanskene kommer uten borrelås eller noen åpning. Dette gjør at ingenting kommer i konflikt med armene på jakken, samtidig som det er brukt gummi også på mansjetten for å skape friksjon og hindre gnissing mellom jakken og hanskene. Dette gir en supersmidig og komfortabel overgang fra hanske til klær.

Swix Triac Light Glove er en perfekt hanske på varmere dager, gjerne til økter med høy intensitet. Kan også brukes på rulleski.

NB: Hanskene kommer i egen dame og herremodell for best mulig passform.

Lill Sport Legend Slim Gold

Lill Sport Legend Slim Gold er vår favoritthanske til racing. Dette er en tynn, tettsittende hanske, for deg som ønsker å gå fortest mulig på ski. Innersiden av hansken kommer med ekte skinn, som gir ett enestående grep på staven. Lill Sport Legend Slim Gold kommer med en strikket mansjett, uten borrelås eller lignende, noe som gjør at den ikke kommer i konflikt med jakken eller pulsklokken. På innersiden av håndleddet har Lill Sport sin kjente «strikk», som holder hanskene perfekt på plass gjennom hele skituren.

Lill Sport Legend Slim Gold er på ingen måte noen varm hanske, men perfekt til hard trening eller konkurranse!

Hestra Ergo Grip Active Wool Terry

Når det begynner å bli kaldere i været er vår favoritthanske Hestra Ergo Grip Active Wool Terry. Dette er en skikkelig gjennomført hanske fra Hestra vi til nå i vinter har satt veldig pris på. Hansken har Gore-Tex Infinium membran, som vil si at den er 100% vindtett. I praksis gjør denne membranen at det skal mye til for å få disse våte på kalde vinterdager. Innersiden av hånden kommer i geiteskinn, som gir den perfekte kombinasjon av holdbarhet og godt grep. Hanskene har en litt løsere passform enn racinghansker, men sitter fortsatt så tett at man får ett godt grep om stavene.

En av de tingene vi er mest glad i med Hestra Ergo Grip Active Wool Terry er lineren av ull inni. Ingenting slår ull i forhold til varme, spesielt ikke om man er litt fuktig og svett på hendene –  det er Hestra Ergo Grip Active Wool Terry ett godt eksempel på.

Swix Triac GTX Infinium Mitt

På de kaldeste dagene er det en fordel å velge votter over hansker. Effekten av å få samlet fingrene og la de varme opp hverandre er stor. Selv om det høres enkelt ut er det ikke veldig lett å finne en vott som fortsatt er komfortabel og god i kombinasjon med skistaver. Mange synes denne kombinasjonen kan bli klumpete og irriterende, men da kan muligens Swix Triac GTX Infinium Mitt være en åpenbaring. Swix har lagt gummimønster inni håndflaten for mest mulig friksjon og grep mot skistaven.

Votten har Gore-Tex Infinium membran, som vil si at den er 100% vindtett, samtidig som den puster godt. Vottene er foret med Primaloft, et syntetisk isolasjonsmateriale. Bruker du Swix Triac GTX Infinium Mitt med en ull-liner inni kan vi nærmest garantere at du holder deg varm på hendene i skisporet, vinteren gjennom.

Noen tips til deg som fryser på hendene:

Skal du få gode skiopplevelser er det viktig å ikke fryse. Her er våre beste tips for å slippe å fryse på hendene:

  1. Bruk ull-liner inni en god vott. Husk at flere tynne lag, gir mer varme enn ett tykt, samtidig som det ofte er mer bevegelig og komfortabelt! Ull har gode egenskaper i forhold til isolering og fukttransport. Derfor er en liner av ull å foretrekke før en av for eksempel fleece.
  2. Bruk pulsvarmere. Å holde håndleddene varme gir overaskende stor effekt for både hender og resten av kroppen. Her igjen er ull tingen!
  3. Bruker du pulsklokke eller annen klokke ikke stram til remen for mye. Ett godt tips kan være å bruke den utenpå jakken eller å ta den i lommen gjennom skituren.

God skitur!