RaidLight er vår store nyhet på terreng-løpesko sommeren 2022. Simen er en over snittet ivrig løper, og har allerede (april 2022) logget 100km + i Raidlight Responsiv Dynamic 2.0. Les hva Simen synes i innlegget under:

Jeg har vært så heldig å få testet terrengskoen RaidLight Responsiv Dynamic 2.0. I skrivende stund har jeg logget i overkant av 100km i skoene. Terrenget har variert i alt fra enkle stier, til mer steinete partier. Noen km på grusvei har det også blitt.

RaidlLight er et helt nytt merke for oss på Sporten, og vi kommer i første omgang til å ha tre modeller i vårt sortiment: Responsiv Dynamic 2.0 , Responsiv Ultra 2.0 og Revolutiv 2.0. Her er Responsiv Ultra skoen for deg som skal løpe langt i terrenget, Revolutiv er skoen for deg som løper i det tøffeste, mest steinete terrenget, mens Responsiv Dynamic er i mine øyne den beste allrounderen fra RaidLight.

Det første jeg la merke til når jeg fikk Dynamic 2.0 på foten er den fantastiske komforten. Overdelen i mesh er superkomfortabel, og sitter som ett skudd på mine middels brede føtter. Skoene er forholdsvis store i størrelsen, noe det er greit å være litt oppmerksom på.

Det som har imponert meg mest med Dynamic 2.0 er det brede bruksområdet. D+ grip sålen gir godt grep på alt ifra enkle stier med røtter og gjørme, samtidig som man kan stole på den i steinete partier, selv når det er vått. Jeg setter veldig pris på at RaidLight har god avstand mellom knottene på yttersålen. Dette er nok hovedårsaken til at jeg aldri har opplevd at det pakker seg under skoene slik at grepet blir dårlig.

Skoene gir en lett og god følelse på foten. Løpsfølelse og dempingen er god, men skal man løpe mye grusvei og lignende terreng vil nok en mer hybridrettet sko, som for eksempel Brooks Catamount gi en bedre løpsopplevelse. Når det er sagt er både dempingen og løpsfølelsen i Dynamic 2.0 god nok til transportetapper på grusveier.

I steinete og tøft terreng er jeg imponert over beskyttelsen skoene gir beina, selv uten en steinplate. Skoene har riktignok en torsjonstang i forfoten, for ekstra stabilitet, men ellers er det ingen plater som beskytter mot spisse steiner og kvister. Beskyttelsen i skoen kommer av det unike systemet RaidLight har utviklet i sålen. Her er det lagt inn myke «puter» i områder som er ekstra utsatt for skader, for å beskytte deg gjennom turen.

Som nevnt imponerte overdelen meg passformsmessig fra første stund. Den virket pustende og lett, samtidig som det kjentes ut som skoene var gått inn på forhånd. Allikevel må jeg nok si at overdelen er det jeg har å trekke på skoen. Etter min smak blir overdelen litt for løs, og man får ikke låst foten tilstrekkelig når terrenget virkelig blir krevende. Dette handler i stor grad om personlige preferanser, men jeg ville heller sett at RaidLight valgte en litt stivere, mindre komfortabel overdel, med litt mer «hold». Når det er sagt må det nevnes at overdelen er mer en fast og stabil nok for vanlige flytstier, her handler det rett å slett om å velge riktig sko til riktig terreng.

Sett bort ifra overdelen er skoen stabil og fin. Skoene sitter tett rundt hælen, noe som gir en trygg og god følelse. Torsjonstangen i forfoten gir god stabilitet gjennom hele skoen, samtidig som den er med å stive av skoen i lengderetning, uten at det går på bekostning av vekten til skoen.

For å oppsummere mener jeg Dynamic 2.0 er en suveren sko for det terrenget folk flest løper i. På stier i skog, mark og på fjellet har RaidLight produsert en ny favoritt. Den er superkomfortabel, puster god, er stabil, men fortsatt godt dempet. Grepsmessig er yttersålen i Dynamic 2.0 noe av det mest imponerende jeg har prøvd. Jeg gleder meg allerede til flere turer med denne skoen utover våren og sommeren!

Og skoen – den kjøper du her: Raidlight Dynamic 2.0

Løpehilsen fra Simen