Den 20. utgaven av den klassiske mengdetreningsskoen Triumph fra Saucony har fått en ordentlig oppgradering, og vi mener dette er en av årets store nyheter på løpesko. Simen har tilbakelagt mange mil i Triumph 20 og delt hans vurdering under: 

«Det er flest hverdager i løpet av ett år» er ett kjent ordtak. For oss løpere kan det oversettes til «det er flest hverdagslige joggeturer i løpet av ett år». Intervall- og tempoøktene er «ukas lille fest», men de fleste kilometerne blir lagt tilbake i rolig tempo.

Til disse øktene er man avhengig av å finne en skikkelig arbeidshest av en sko. Da mener jeg en sko man kan løpe i – kilometer etter kilometer. En slik sko må være skånsom, slitesterk og komfortabel, samtidig som det er et stort pluss at løpsfølelsen er god. Det er jo tross alt for vår egen glede de aller fleste av oss løper!

Saucony Triumph 20 -mengdetreningssko til den rolige løpetreningen.

Gjennom hele vinteren har jeg løpt i Saucony Triumph 20. Jeg prøver å rotere på 2-3 forskjellige sko til den rolige treningen min, men ser at jeg gang på gang ender opp i Triumph 20. For min del har denne skoen absolutt alt jeg ser etter i en slik «hverdagskriger», og sammen med en sko til raskere økter har jeg faktisk ikke behovet for flere sko i omløp.

Jeg tror mye av det jeg liker med Saucony Triumph 20 sitter i mellomsålen. Dempematerialet, «PWRRUN+» gir for meg den perfekte kombinasjon av respons og demping, og beina føles nærmest uberørt uansett hvor lange turer jeg begir meg ut på.

I tillegg til at dempingen i skoen gir mye respons tilbake i hvert steg, har skoen en veldig fin «rull». Å løpe rolig i Saucony Triumph 20 gir en flyt som alle løpere kan drømme om, og en følelse av at kilometerne bare flyr av sted.

Saucony Triumph 20 -en skånsom og godt dempet klassiker. Årets utgave er i tillegg blitt lettere og mer responsiv.

Til tross for den gode dempingen opplever jeg Triumph 20 som en svært stabil sko. Den blir på ingen måte «vinglete», tross sin generøse sålehøyde. Dette er for meg som ønsker å løpe mest mulig helt avgjørende, for å holde meg skadefri, samt å spare bena mest mulig til de mer intensive øktene. Det er verdt å merke seg at Triumph 20 bygger godt opp under fotbuen, noe som muligens bidrar mye til den stabile følelsen jeg virkelig setter pris på.

Overdelen på Triumph 20 er kanskje ikke den mest innovative, men den gjør virkelig jobben. Den er slitesterk og ventilerende, og sammen med det tradisjonelle lissesystemet låser den foten skikkelig i skoen. Passformen er relativt romslig, og sitter som et skudd på mine føtter!

Som du muligens allerede har skjønt er Saucony Triumph 20 en sko som virkelig har falt i smak hos meg. For min del er dette den klart beste mengdetreningsskoen jeg har testet. Jeg er nå godt i gang med mitt andre par av modellen, og en løpetur skuffer faktisk aldri i disse skoene. Anbefales på det sterkeste! 

Ønsker alle en strålende løpesesong!

Simen