Du finner vårt utvalg av Tailwalk stenger her: https://sportenbeitostolen.no/merke/tailwalk/

Tailwalk er japanske fiskestenger som begynner å få et solid fotfeste i Norge. For oss har Tailwalk utelukkende vært et positivt bekjentskap, og vil bli et merke vi satser på. I skrivende stund er vi gang med vår tredje sesong med Tailwalk fiskestenger. Vi håper flest mulig ivrige fiskere finner veien til Tailwalk, spesielt om du vil ha mest mulig ut av fisket med moderne jerkbaits, wobblere, vibes og andre moderne kunstagn som krever følelse.
Tailwalk gjør en forskjell!
Vi har vært så heldige at Pikewallis Friluftsliv som importerer stengene har skrevet litt om sine inntrykk av Tailwalk. At det er nettopp Tailwalk Erik og Kristin hos Pikewallis har valgt å importere er utelukkende begrunnet i ønsket om å gi mer fiskeglede. De er de to beste og ivrigste fiskerne vi kjenner.
Håper du tar deg tiden til å lese om deres inntrykk av Tailwalk Backhoo Tres:

Uten en god stang er det vanskelig å ha gode opplevelser under fiske. Det er selve dirigentpinnen som får agnet til å oppføre seg som du ønsker. Når du gjør noe med tuppen av stangen, så skal agnet reagere på dette. Vi snakker selvfølgelig om spinnfiske, der sluk, spinner, wobbler ja alt som du kaster ut og sveive inn igjen. Der målet er at fisken skal ta under den tiden.

Jerry med en flott ørret.

Ei stang har flere arbeidsoppgaver. Det kan være å få agnet så langt ut som mulig, den skal hjelpe deg til å være presis i kastene, den skal hjelpe deg med å sette bevegelse i agnet og ikke minst skal den hjelpe deg med å lande fisken på en bra måte. Noen stenger skal kunne kaste lett mens andre stenger er laget for å kaste tung. Det er ikke få arbeidsoppgaver ei stang har. Og som ellers i livet er det smart og ha en god kollega, en kollega du trives godt med og som gjør deg selv bedre. Så det å treffe med ei god stang er utrolig viktig.

En fin sjøørret fra Hvaler

I Norge så er det segmentet fra 6 fot til 14 fot som er det mest brukte. Innenfor her så er det fra 7fot til 11 fot. At man har en, så vide range går jo på hvor folk fiske og med hva. Ultra lett er ofte små bekker/åer og da kan stenger fra 5 til 7 fot «riktig». Mindre elver og vann er det i 7 fot segmentet som er «riktig». I mellomstore elver og sjøer er det fra 7 til 9 fot som er det mest brukte. I fra båt så er det fra 6 til 8,5fot som oftest blir brukt. Og husk nå at jeg tenker spinnfiske. Under trolling/dorging kan det være helt andre preferanser.

Kristin digger Tailwalk

Smaken er som baken.

Jeg har opp igjennom tenkt at nå, nå har jeg funnet min bestevenn. Dette må jo være den ultimate stangs til dette fisket jeg nå bedriver. Er det en ting jeg har lært meg, det er i 98% av tilfellen feil. Og her ligger dette med smaken er som baken, preferansen på gode stenger er ekstremt vid i Norge. Grunnlaget får våre valg i sortimentet til Tailwalk er selvfølgelig hva vi selv fisker med. Ikke overraskende bruker vi en del Duo. Men det selvfølgelig er dette stenger som passer til alle andre merker også. OK la oss begynne, la meg presentere Tailwalk.

Erik med flott Mjøs-ørret

Backhoo Tres

En genial første stang, men også for den som fisker mye.

Sensitivity, light feeling, guide spec let all anglers entry to the world of predator fishing. There are also high length models suitable for shore fishing. The TAILWALK Backhoo Tres Spinning Rods are very light in the hand and are also extremely sensetive. With Fuji guides providing the angler with a versatile rod for their prized catch. 

Abbor, ørret, sjøørret.

Passer perfekt til båtfiske, små bekker, elver og åer.

Ønsker du ikke å bruke alt for mye penger på ei stang så kan dette være et godt alternativ. Ekstremt mye fiske i denne stangen.

Dette er en svært allsidig stangserie i 7″ segmentet. Denne er rask i klingen. Det vil si at tupper faller kjapt tilbake i sin naturlige stilling under kastet. Dette gjør at du får en katapult effekt under kastet, agnet skytes ut i stor fart. Stengene er perfekt til wobblerfiske der du selv ønsker å sette bevegelse i agnet. Du har en relativt myk tupp som kjapt går over i en sterk rygg. Passer til alt av spearhead Ryuki opp til 8cm (12gram), Realis Rozante i 63mm og 77mm, Realis Jerkbait 85SP. Spinnere og sluk innenfor hva stangen tåler av vekt og lettere jiggfiske etter abbor. Stengene er utrolig lette med vekter på 100g og 115g. De er ekstremt følsomme, og du kjenner alt som skjer i enden av snørt. Stanga har et meget godt snellefeste som gjør at den ligger som støpt i hånden. Stangen har en god balanse. Stanga er «stiv» nok til å leke seg med wobblere men myk nok til at du føler god hjelp under fighten med fisken.

Her blir det to modeller i segmentet. S722ML (2 til 11gram) og S742M (3 til 14gram)

Kan fortelle at Kristin Roos Aas bruker denne stangen veldig mye til fiske fra båt etter ørret og abbor.
Du har rett og slett ei stang som hjelper deg til å nå dine mål.

For å si litt om kastevekt. Jeg bryr meg svært lite om nedre grense, her mener jeg line og snella har mye større betydning enn selve stanga. Klart en 11 fot opp til 70g kaster ikke 2 gram greit uansett, men når vi er på stenger i 6-7-8 fot segmentet og vi snakker om UL (ultra light)-ML (medium light) eller M (medium) så betyr snelle og line mye. Innenfor oppsatt kastevekt så er det i mine øyne en idealvekt for twishing og jerking. Har du ei stang som kaster 5 til 35 gram så betyr ikke det at du fisker bra med en wobbler som veier 35gram hvis du ønsker å sette egen bevegelse i den. Skal du der imot kaste spinner og sluk så er det kastevekten som er oppsatt «riktig». Skal man twishe og jerke vil jeg si at vekten er opp til 20gram, kanskje enda mindre

Jeg vil i denne serien bruke agn som eksempler på hva den takler og tenke mindre på vektraten for selve stanga. Det er mye enklere å forholde seg til. En wobbler gir motstand i vannet, derfor er det sjeldent ei stang tåler wobblere som du ønsker å twishe opp imot kastevekt.

Under her kan dere se litt av det jeg mener.

Tailwalk i solnedgang

BACKHOO TRES
Ta med denne stanga i din vurdering hvis du jakter på ei prisgunstig stang med masse fiske i seg. Her kan du rett og slett få en ny «bestevenn»
Du finner vårt utvalg av Tailwalk stenger her: https://sportenbeitostolen.no/merke/tailwalk/