Høsten er endelig kommet, og det betyr nye løpeklær fra Dæhlie. Selv om det bare er september har vi allerede kjenne på temperaturer på minussiden på Beitostølen. Det har gitt meg en perfekt mulighet til å virkelig fått testa om klærne holder mål utover høsten! For min egen del er nok høsten den tiden jeg liker best å løpe på. Kald, frisk luft i ansiktet er helt nydelig – så lenge man kler seg skikkelig. Her kommer ett antrekk fra Dæhlie jeg virkelig vil anbefale til høsttreningen:

En av mine favorittjakker på kaldere dager er Dæhlie Jacket Winter Run 2.0. Jakken har isolerende paneler i front og på overarmene, uten at det føles klumpete. Selv om ikke hele jakken er vattert gir disse partiene god isolasjon, og jeg vil tro med bra med klær under kan jeg bruke denne jakken ned mot 10-. Jakken er i ett fantastisk elastisk stoff. Den gir suveren bevegelsesfrihet, og fungerer også veldig godt på mer intensive økter. Jakken er ganske tett i passformen. Jeg liker å ha litt rom i klærne mine, så jeg valgte å gå opp ett nummer. Dette gjør at jeg har mulighet til å bruke både en tynn trøye og ett litt varmere mellomlag under jakka.

Under jakka har jeg til nå bare brukt en trøye. På kaldere dager har det veldig ofte blitt Long Sleeve Athlete Wool. Som navnet tilsier har er trøyen produsert i ull. Ull gir for meg helt uslåelige varme, og fukttransporterende egenskaper, i tillegg til en god og myk følelse mot huden. Når det blir enda kaldere utover høsten er Long Sleeve Athlete Wool såpass løs i passformen at den også kan brukes som mellomlag, over for eksempel over en Dæhlie Performance Tech LS. En ting jeg har virkelig satt pris på med Long Sleeve Wool Athlete er det vind og vannavstøtende partiet på magen. Det har overraskende stor effekt!

Jeg har aldri vært noen stor fan av å løpe med bukse. Jeg synes den blir hengende og slenge i leggene, og blir mest i veien. Derfor har jeg alltid valgt tights. Det har virket for meg, men det har kunne blitt litt kaldt når gradestokken viser flere minus. Jeg hadde egentlig innfunnet meg med at jeg bare får tåle å fryse litt, men når jeg fikk testet Dæhlie Pants Run endret jeg syn. Jeg kommer nok fortsatt til å velge tights når det er varmt nok, men har nå mulighet til å løpe med bukse og stillongs når det er ordentlig kaldt!

Hilsen Simen