Simen som er den aller ivrigste av oss til å løpe har testet hodelykt for løping. Fenix HM65R-T er en ny hodelykt for deg som løper i terreng og etter vei.

Les hva Simen syns:

Jeg har vært så heldig å få lov til å teste Fenix HM65R-T. Dette er en ny lykt for året, spesielt tilpasset for løping. 

De aller viktigeste for meg når jeg skal bedømme en hodelykt til løping er to ting: 

  1. Passform og komfort
  2. Brukervennlighet

Når det kommer til passform og komfort overasket HM65R-T meg positivt. Ved første øyekast ser lykta ut som en middels stor lykt, noe som stemmer godt. Det som virkelig overasket meg, var den lave vekta. Med en egenvekt på litt over 100 gram, til tross for at den både er vanntett og bygget i metall, er det svært imponerende å få til en så lett lykt. 

Den lette vekta kombinert med at stroppen, ved hjelp av Boa-stramming kan strammes og tilpasses perfekt, både med og uten hodeplagg, gjør at lykten nesten ikke er merkbar under en løpetur. 

Når det kommer til brukervennlighet synes jeg Fenix har mange gode løsninger. Boa-strammingen er genial, i tillegg til at du enkelt kan justere lyset ved hjelp av 2 brytere på toppen av selve lykten. Dette er lagd for at man enkelt skal kunne justere lysstyrken mens man løper. Dette opplever jeg de for det meste har lyktes med, bortsett fra når lykten er stilt helt tilbake. Da vil en liten skjerm dekke over deler av bryterne, og gjøre det litt mer knotete å bruke knappene, spesielt under intensiv aktivitet. 

Når det kommer til lysstyrke og batteritid som også er viktige egenskaper for en lykt har jeg ingenting å trekke på. Lykta har 1500 lumen, og både spot og flomlys. Det vil si at den lyser mye mer enn det man har behov for når man løper. På grunn av evnene lykta har til å lyse opp mener jeg det er en glimrende lykt også til andre aktiviteter, som for eksempel toppturer eller langrenn. 

Om man har lykta på laveste oppgir Fenix en batteritid på 3000 timer. Med full lysstyrke er batteritiden 4 timer, så her slipper man å lade veldig ofte. Hvor mye strøm man har igjen kan man alltid holde kontroll på ved hjelp av panelet på toppen som lyser opp når man skrur på lykta. På den måten risikerer man aldri å gå tom for strøm når det passer som verst. 

Lykta lades opp med USB-C lader, som følger med. Om man skulle være uheldig å miste laderen er det enkelt å skaffe ny, siden dette er standarden på veldig mye ny elektronikk. 

Simen