Selv om snøen ligger høyt på Beitostølen, og det antakeligvis kommer til å være skiføre her i mange uker fremover, er vi begynt å tenke på løping. Noen av oss er såpass ivrige at møllen får kjørt seg innimellom langrennsøktene. Det begynner til og med å dukke opp noen løpesko-nyheter i hyllene. Vi tester sko og kommer med flere løpesko-blogger i nærmeste fremtid. Først ut er New Balance sin raske modell Fuelcell Supercomp Pacer, som Oskar har løpt med og delt sin mening om under.

New Balance Fuelcell Supercomp Pacer i vårens farge

Supercomp Pacer er en av toppmodellene til New Balance. Det er en konkurranse sko gjort enkel, og riktig. Skoen sitter tett på foten og er deilig å løpe fort i.

Mitt navn er Oskar Kjos, jeg er skiskytter og har derfor en haug av treningstimer i banken. Løping er en viktig del av denne treningen og som enhver person med et godt konkurranseinstinkt er det viktig for meg å løpe fort. Gode og raske sko har alltid vært viktig for meg, og nå har jeg testet Supercomp Pacer fra New Balance. Jeg har brukt skoene i 8 måneder, både som intervall- og konkurranse sko. På 1000m intervaller har jeg løpt på en fart på 3:20 og helt ned til 2:55.

Baneøkt med New Balance Fuelcell Supercomp Pacer

Skoene så skjøre og ustabile ut ved første øyekast og føltes veldig harde mot underlaget når jeg først tok de på. Derimot var skoen veldig komfortable rundt foten og sitter tett. Jeg skulle også erfare de var laget for å løpe fort med, og ble mer responsive og stabile jo raskere jeg løp. Altså ikke harde mot underlaget i det hele tatt. I motsetning til noen joggesko jeg har brukt tidligere, som har gjort beina numne når jeg løper fort, føltes hvert steg solid og trygt med Supercomp Pacer. Uavhengig om det var bane, asfalt eller mølle. Som en løper som lander flatt med foten, har jeg utnyttet responsen i New Balance’s Supercomp Pacer godt.

Skoene sitter godt og kipper ikke, og gir et godt trykk under beina uten å gjøre noe mer ut av seg. Det er veldig enkelt å jobbe med steget i disse skoene siden de er så responsive og enkle.

Denne skoen fungerer som den skal. Den er komplett, enkel, lett og ikke noe mikkmakk. Det jeg prøver å si, er at det ikke er noe spesielt med skoen, likevel er alt gjort riktig. Når det kommer til pris skal jeg være ærlig at jeg ikke er så nøye. Jeg går ofte etter de skoa som er raskest uavhengig av pris. Når det er sagt virker det som disse karbonskoene ikke er av de dyreste, så det er et veldig stort pluss med tanke på kvaliteten du mottar.  

Jeg har som mål om å se 32 tallet på 10km, og jeg føler meg helt komfortable med disse skoene som «weapon of choice». Sammenlignet med andre sko jeg har brukt fra Asics, Craft og Nike er disse:

Positivt:

 • Lette og komfortable
 • Responsiv og stabil
 • God pris for kvaliteten

Negativt:

 • Skjøre og ustabile ved første øyekast
 • Uvant for dårlig steg
 • Ikke noe ekstra

Konklusjon: En gjennomført sko som ikke gjør så mye ut av seg annet enn å være rask.

-Oskar

Info:

 • Spesiallaget for distanser fra 5km til halvmaraton
 • Lavere profil enn mange andre karbonsko, gir bedre stabilitet og ett enda raskere steg
 • Karbonplate og rockerkonstruksjon gir deg ett ekstra gir – på dager du vil løpe raskt

Teknisk:

 • Tynn, pustende overdel i mesh
 • FuelCell mellomsålemateriale – New Balance’s letteste og mest responsive skum
 • Vekt: 201g
 • Dropp: 8mm