Simen har testet Salomon S/Race Classic Prolink langrennssko.

Vi har mange som ønsker seg skisko uten gnagsår, som ønsker skisko som gir stabilitet, og som støtter foten godt. Går du mest klassisk vil vi anbefale deg nettopp en skisko for klassisk. Velger du en god racingsko vil dette være klassiske skisko like gode til turrenn, konkurranser og tur. Det er fordi produsentene i sine klassiske skisko for racing har lagt mest penger i materialer, komfort, stabilitet, riktig fleks og ikke minst levetid. Vi våger påstanden at en Salomon S/Race Prolink Classic kanskje er den perfekte skisko for de aller fleste, og en sko som absolutt gir mindre gnagsår, tørrere føtter og bedre styring av skiene. Skisko fra Salomon passer alle dagens bindingssystemer, slik som Prolink, Rottefella NNN og Turnamic.

LES SIMEN SIN TEST AV SALOMON S/RACE CLASSIC:

Jeg er nå godt i gang på min tredje sesong i Salomon S/Race Classic Prolink. Skoene imponerer meg stadig, og jeg blir nesten mer og mer glad i den for hver tur.

Test av Salomon S/Race Classic

For litt over tre år siden, før jeg begynte å jobbe på Sporten Beitostølen var jeg innom butikken på jakt etter nye klassisk skisko. Da var jeg «passe» glad i å gå på ski, men en god start på vinteren gjorde at interessen var på tur oppover. Ut fra bruken min, som jeg vil si var en typisk glad mosjonist, landet vi på at modellen under topp racingstøvler var ett fornuftig valg. Her fikk jeg sko med god stabilitet, og en jevn og fin flex. Samtidig fikk jeg en litt varmere og mer komfortabel støvel enn om jeg hadde gått «kneppet opp».

Etter litt prøving av de ulike merkene sine modeller i «semi-race-segmentet» var det liten tvil om at Salomon S/Race Classic Prolink var favoritten. Det eneste negative jeg la merke til var at «sokken» øverst på skoen kunne være litt vanskelig å komme nedi, men samtidig satt jeg veldig pris på den tette og gode følelsen den ga når jeg først fikk den på. Det skal nevnes at man etter bare ett par ganger finner en god teknikk som gjør at dette i alle fall for meg ikke har vært noe problem.

Ut fra bruken min, som jeg vil si var en typisk glad mosjonist, landet vi på at modellen under topp racingstøvler var ett fornuftig valg. Her fikk jeg sko med god stabilitet, og en jevn og fin flex. Samtidig fikk jeg en litt varmere og mer komfortabel støvel enn om jeg hadde gått «kneppet opp».

Salomon S/Race Classic Prolink er bygget med noe Salomon selv kaller «Carbon Chassis». Det vil si at skoens karosseri er bygd med karbon. Dette for å gi skoen beste mulige stivhet, vekt og fleks. I praksis gir en fantastisk stabil og vridningsstiv sko, samtidig som den flexer lett og jevnt både i diagonalgang og staking.

Man skal ikke glemme at selv om Salomon nå har en toppmodell som heter S/Lab, er det ikke veldig mange år siden det ble gått World Cup med Salomon S/Race Prolink. Selv om S/Race er kneppet under «toppen» mener jeg at dette er en suveren sko til alle som er glad i å trene, og helt opp til supermosjonisten som skal gjennom flere turrenn gjennom vinteren. For den aktive utøveren tror jeg også veldig mange kunne satt pris på den ekstra komforten og isolasjonen S/Race tilbyr, uten at det går på bekostning av skoens ytelse.

Simen