Mali Frydenlund er vår tur/treningsambassadør, og har i fjor sommer og høst, samt denne våren testet terrengløpeskoen Spin fra Italienske Scarpa.

Først litt info om skoen:

Scarpa Spin er en minimalistisk og teknisk sko for den kresne terrengløper!  Det er en meget lett terrengløpesko med lav såleprofil, som skal gjøre at skoen gjør seg godt i ulendt terreng, og sørge for at du har god kontroll på underlaget.

Skoen har en gjennomarbeidet yttersåle fra Vibram, som skal gi et fantastisk godt grep mot underlaget. Scarpa Spin er skoen for de røffe forhold. Med en tynn beskyttelsesplate i mellomsålen er du styrket i møte mot spisse steiner og røtter.

Spin er lavdroppsmodell ( 4 mm), som gir bra med trøkk tilbake i stegavviklingen. Den er særdeles lett og veier i underkant av 250 gram for herreutgaven og rett over 200 gram for dame.

Mali sine erfaringer:

«Den siste tiden har jeg beholdt grepet på tekniske stier med Spin fra Scarpa! 

Den minimalistiske skoen er superlett, og helt uten ubehagelig sømmer, som gjør at jeg kan snøre den godt. Den sitter godt på foten; føles stabil og jeg unngår friksjon.

Jeg har løpt på varierte stier- og skoen har fått prøvd seg på alt fra myk jord, barnål og våt myr, til mer teknisk bruk over sleipt svaberg og i ur. Jeg har latt meg imponere over hvor god kontakt jeg har med underlaget, samtidig som sålen er stiv nok til å føles stabil i f.eks. grov steinur.

Skoen har gitt stabiliteten jeg trenger på toppturer med klyving/ lett klatring der jeg ellers ville valgt stive sko. Dette gir meg muligheten til å kombinere løping og lett oppakking med mer alpin moro!

Jeg velger bort Gore Tex på løpesko, for når jeg løper i myr osv blir man våt uansett -og da er det like greit at vannet forsvinner ut av skoen igjen. Ofte er det ubehagelig å løpe med klissvåte sko, men det er noe med materialet i såle og sko her som gjør at det har vært uproblematisk. Den tømmes raskt for vann og sitter like godt når den er søkkvåt.»

Oppsummering av de mest positive aspektene ved skoen:

  • Den er superlett
  • Tight -men samtidig bred nok foran til mine bein (Ofte et problem)
  • Sitter godt rundt helen -langt mellom terrengløpesko der jeg ikke har vært plaga av gnagsår! Helen sitter spesielt godt på Scarpa Spin
  • Funker godt klissvåt!»

Ta en grundigere titt på de ulike modellene i Scarpa Spin-serien i vår nettbutikk her: