Craft CRM Ultra 2

Jeg har vært så heldig å få testet Craft CTM Ultra 2. Den har overrasket- og imponert meg, og her tror jeg virkelig mange kan få en sko som byr opp til mange fine løpsopplevelser.

Før jeg testa skoen hadde jeg aldri hatt på meg sko fra Craft. Jeg var derfor litt spent på passformen og komforten i skoen når jeg skulle ta de på første gang. Jeg vil si lesten er normalt bred, med litt romslig tåboks. Som Craft også sier er skoene litt små i størrelsen, så noen må nok opp et halvt nummer fra hva de vanligvis bruker.

Skoene satt som ett skudd på mine føtter fra første skritt. Den tynne overdelen tilpasses foten med en gang, og holder foten på plass i skoene. Overdelen puster veldig godt, samtidig som den er myk og behagelig mot foten.

Craft CTM Ultra 2 har en karbonplate i mellomsålen. Den har også en høy mellomsåle (40mm på det tykkeste) og kan ved første øyekast minne veldig om de «moderne» konkurranseskoene som har vært på markedet de siste årene. Selv om Craft CTM Ultra 2 gir mye av det samme som denne type løpesko, bør den ikke helt sammenlignes med disse skoene.

I Craft CTM Ultra 2 får man en sko med masse demping. Dempematerialet er fastere, og ikke fult så responsivt som det vi ser i mange karbonplatesko. Her er det en veldig stor fordel: holdbarheten. Mens de «raskeste» karbonskoene har veldig begrenset slitestyrke, er min erfaring med CTM Ultra 2 har svært god holdbarhet, selv på grus og lett skogsterreng.

Karbonplata i mellomsålen av CTM Ultra 2 er merkbar. Den stiver virkelig av skoen, og gir en morsom og effektiv stegavvikling. Skoen er ikke så «aggressiv» som mange andre karbonsko, som gjør den behagelig å løpe med også på roligere turer.

Craft CTM Ultra er utstyrt med en 3-delt yttersåle. Under forfoten og hælen har skoen fått korte knotter, noe som gir godt grep på asfalt, grus og i skogen.

Jeg mener Craft CTM Ultra 2 er en super allrounder for deg som løper i variert terreng, i variert fart. Her får du en morsom sko, med masse løpsfølelse, uten at det går på bekostning av holdbarheten. I mine øyne er det mest geniale med skoen at den kan brukes til alt! Skulle jeg kun hatt en løpesko til alle mine løpeturer hadde definitivt Craft CTM Ultra 2 vært en av de beste skoene jeg noen gang har prøvd!