Om oss

Sporten Beitostølen, en lokal og nasjonal sportsbutikk med fokus på utvalg, opplevelser, service og gode priser.

Sporten Beitostølen er sportsbutikken på tur- og skieldoradoet Beitostølen.

Vår fysiske butikk på Beitostølen har åpent alle dager i uka, og du er velkommen innom for en hyggelig handel, der fagkunnskap og service står i førersete. Vårt mål er å finne det beste utstyret til akkurat deg.

Vi har åpent:
mandag-lørdag: 10.00-17.00
Søndag: 10.00-16.00
Vårt mål er å være her for deg, og yte ekstra god service. Du når oss på nettbutikk@sportenbeitostolen.no eller +47 61341081

Litt om oss og vår historie:

Vi har etter hvert en lang og innholdsrik historie, hvor lidenskapen for fjell, ski og løp hele veien har vært sentralt. Det viktigste er uansett gleden av å gi våre kunder bedre opplevelser gjennom riktig tilpasset utstyr, sko og bekledning. Vi kan med hånda på hjertet si at vi hver dag gleder oss til å gå på jobb for å møte alle våre hyggelige kunder som deler vår interesse for fjellturer, friluftsliv, trening og ski. Vi syns rett og slett vi har verdens beste jobb. Vi må også legge til at vi bor på verdens beste plass, ved foten av Jotunheimen.

I takt med den rivende utviklingen av turiststedet Beitostølen, og i takt med utviklingen av sportsbransjen har vi underveis også forandret oss. Her en oppsummering av noen viktige hendelser:

1989: Sporten Beitostølen etableres der den ligger i dag i sentrum av Beitostølen. Butikken eies og driftes da blant annet av en gruppe lokale kremmere med lang fartstid i Steinar Hovi sin sportsbutikk, som åpnet på slutten av 60-tallet på motsatt side av riksveien. Denne butikken ble samtidig lagt ned, og slik sett er Sporten Beitostølen en butikk med aner langt lengre bakover enn 1989. Tor Gjestvang-Knutzen var fra 1989 hovedaksjonær og daglig leder. Han var en kjent profil fra bransjen, da Knutzen blant annet var med og bygde opp Nike i Norge. Gjestvang-Knutzen ble også en kjent profil på Beitostølen, og vi vet mange av våre stamkunder har hatt mange minnerike handler med han. Astrid Fosdahl Bråten ble med som aksjonær fra 1989, og er fortsatt en like kjær profil i Sporten. Av kuriosa kan vi nevne at Sporten Beitostølen var Norges første sportsbutikk med peis, og den er vi fortsatt stolt over.

90 – tallet: Sporten Beitostølen etablerte egen moteavdeling, Motekroken. Her var det fokus på spennende high-end mote passelig for fjellet. Denne delen av Sporten var et ikon i Fjell-Norge. Selv om Motekroken flyttet ut i 1999, er vi fortsatt inspirert og opptatt av å ha et motepreg på de mest spennende tekstilene våre.

 Sporten tar en tydelig posisjon i Valdres og Beitostølen som en lokal aktør langt utover det å kun drive butikk. Med engasjerte og aktive medarbeidere tar butikken aktivt tak i barne- og ungdomsidrett, idrettsarrangementer og festivaler. Slik er det fortsatt. I denne tiden vokser butikkens omsetning jevnt og trutt, og vareutvalget er spennende, variert og bredt.

1999: Sporten Beitostølen går ut av G-Sport kjeden og inn i Sport 1 for å kunne dyrke sin egenart. Fokuset på å tilby varer man går god for, ikke nødvendigvis det man enklest kan selge, går foran komforten ved å være med i velsmurt kjede. I Sport 1 fikk butikken igjen sin valgfrihet.

2000 – 2006: Sporten fortsetter å dyrke sin egenart som en spesialist på fjell, friluftsliv, løp og langrenn, samtidig som man fører det en fullsortiments sportsbutikk skal ha. Det skjer litt endringer i eierkonstellasjoner, og Astrid og Tor sitter igjen som eneeiere.

2006: Tiden er kommet for å videreutvikle Sporten i større grad, og rigge driften for fremtiden. Den moderne generasjonen kunder i en sportsbutikk krever mer og mer, og eierne ønsker å stake ut en ny kurs, samtidig som Sporten Beitostølen sin servicegrad ivaretas.

Sporten Beitostølen blir solgt til to lokale ungfoler, Tormod Bakkene og Asgeir Larsen. Asgeir trer inn som daglig leder, og har allerede da som 26-åring 8 år på baken i sportsbutikk, hovedsakelig fra Oslo Sportslager. Begge de nye eierne er født og oppvokst i området og ønsket i fortsettelsen og tjene både lokalmarkedet, hyttemarkedet og turistmarkedet med spesialisering, annerledes vareutvalg og bransjens beste service.

2006-2013: Under Asgeir Larsen sin ledelse skjer det store endringer, men ånden, atmosfæren og humøret i Sporten er fortsatt på topp! Man valgte å dyrke det man brant for, hadde kunnskap om og ikke minst likte å videreformidle. Butikkens vareutvalg ble et speilbilde av de ansattes interesser, og vareutvalget ble snevret inn. Slik hadde vi det artigere på jobb, vi kunne gi kundene bedre råd fra egen erfaring, og vi kunne bli skikkelig gode på færre fagfelt fremfor å bli halvgode på mye. Vi kuttet ut fotball, sykkel, fritidssko og mange andre typiske kjedevarer. Igjen sto vi med alpint, langrenn, løp, fjell/friluftsliv, fiske, utendørs trening og sportsmote som fagfelt.  I denne perioden opplever Sporten Beitostølen en eksplosiv omsetningsvekst, og vi jobber etter samme mal i dag.

2013: Vi går ut av Sport 1 – kjeden og inn i kjøpesamvirket Stadion. Igjen gikk det på at et kjedeutvalg ikke er det du som kunde ønsker å finne på Beitostølen, og vi kunne selv ikke stå inne for alle valg av varer kjeden tok. Alt vi selger skal vi kunne selge med rak rygg, og det skal gi kunden en bedre opplevelse på tur.

2013-2017: Vi investerer stort i å videreutvikle produktkunnskap rundt langrenn, alpint og topptur. Hos oss finner du nå det ypperste innen kunnskap og utstyr på «prepping» av ski, sliping av ski, utvelgelse av ski og tilpasning av støvler. Vi fortsetter å spesialisere oss for fottøy. Vi dyrker kunnskapen og posisjonen vi har innen løpesko, og utvider fjell- og turskosegmentet betydelig.

2017: Tiden er inne for at Sporten Beitostølen også skal ha en digital plattform. For mange er det å orientere seg på nett viktig, og der skal vi også være tilstede for kunden med vårt utvalg, service og kompetanse. Det er troen på at nettkundene verdsetter spennende vareutvalg og personlige råd på hvert produkt fra oss på Beitostølen som nå driver oss. Kombinert med fortsatt utvikling i vår butikk på Beitostølen tror vi at vi er godt rustet til å beholde våre lojale kunder, samtidig som mange nye vil komme til. Vi håper kundene vil oppleve vår nettbutikk som ryddig, enkel, spennende og personlig. Vi lover også her å alltid ha aktuelle tilbud på gode varer, akkurat slik som vi alltid har hatt det i Sporten. Vi vil konsekvent kjøre like priser i butikk og nettbutikk.

Vi har hele tiden ønsket å tilby våre kunder det ypperste av kvalitetsvarer til riktige priser. Vi har vært, og skal alltid være en annerledes-butikk. Hos oss skal du finne varer som ikke alle i gata har. Vi skal tilby spennende varer som gir deg god funksjon og opplevelse på trening og tur. Hos Sporten Beitostølen skal du alltid oppleve en miks av kjente, kjære merkevarer og nye, spennende kvalitetsmerker.

Om du handler i butikken eller på nettet treffer du engasjerte og aktive medarbeidere som har erfaringen til å kunne hjelpe deg med dine ønsker. Vi ser frem til fortsettelsen, og vi ser frem til å møte nettopp deg i en våre butikker!

Vi er også aktive på facebook og instagram, følg oss gjerne der, så blir du enda litt bedre kjent med oss.