Kjell er ivrig mosjonist i sin beste alder. og har ønsket seg en skånsom sko med mye respons og løpsfølelse, slik at turene blir enda lengre. Så spørsmålet til Kjell er: Kan Saucony Endorfin Shift ta meg på nye lange turer? 

Saucony Enorphin Shift finnes til både dame og herre

Sporten Beitostølen tester Saucony Endorphin Shift 2 løpesko
Kjell tester Saucony Endorphin Shift 2

Dette er testeren sitt bruk og behov. Kjenner du deg igjen når du skal velge joggesko?

Jeg er glad i løpe, jogge, eller lunte som jeg liker å kalle det. Lange rolige turer, bare nyte at det går framover. Beste som finnes; hva skjuler seg rundt neste sving eller neste bakketopp?  La tankene og kilometerne fly. (Jeg har mål om løpe i snitt tre dager i uka, to korte og en lang, kombinert med litt ski, rulleski og sykkel om jeg rekker det.) 

Etter som åra går har beina fått mye juling, og jeg har aldri vært noe særlig flink til å ta vare på dem. Derfor har asfalt løping vært noe som ofte har gitt meg vonde bein, knær og ankler. Så i vår har jeg tenkt å ta vare på dem. Starte trinnvis, bruke sko med god støtte og god demping.Kjell har testet løpeskoen fra Saucony på mølle, asfalt, tartan og grus:

tredemølla føltes den uvant høy (38mm i hælen) Men når mellomsålen er fylt opp med Saucony´s letteste og mest responsive sålematerialet PWRRUN PB, føles skoen rask. Jeg konkurrerer stort sett med meg selv, men det er digg å kjenne på at det føles lett å springe med. Jeg tror samtidig at kan være kjekt med skånsom sko selv på et mykt underlag som mølla.  

Et bilde som inneholder person, innendørs, gulv, oransje

Automatisk generert beskrivelse
Saucony Endorphin Shift på tredemølle

asfalt er Endorphin Shift 2 super, med den innebygde SpeedRoll-teknologien i mellomsålen, får steget mitt en mer effektiv rull og bedre løpsfølelse. Samtidig som skoen føles fast og stabil med god hjelp av hælkappen som støtter rundt hælen, lunter jeg greit av gårde med denne i noen kilometer.  

Et bilde som inneholder himmel, person, utendørs, fottøy

Automatisk generert beskrivelse
Endorphin Shift på asfalt – der trives den best!

På tartan synes jeg ofte at sko med mye demping «forsvinner» ned i dekket og de føles for myke. Når det føles som du «løper i myr» blir baneintervallene tunge. Jeg har dratt noen intervalldrag med Endorphin Shift 2, det føles bra! Selv om det ikke er noen karbonplate i skoen gir skoen god respons på det myke underlaget.  

Et bilde som inneholder gul, person, serviett

Automatisk generert beskrivelse
Saucony på blå tartan – dette føles bra!

Grusveier hadde jeg styrt unna meg denne skoen, da det er lite gummi på yttersålen og mye av mellomsålematerialet har lite beskyttelse. Gummien er plassert på de riktige plassene, så skoen føles ikke glatt og mellomsålematerialet virker solid. Men vil du ha skoen lenge hadde jeg styrt unna grove grusveier og stier.  

Konklusjon: En morsom mengdetrenings sko som gir meg inspirasjon!